Spreekuren

Huisartsen

Dagelijks van 8.00-11.00 uur en van 13.30-15.30 uur, behalve donderdagmiddag. Een gemiddelde afspraak duurt ongeveer 15 minuten.

Heeft u meer dan 1 klacht, laat dit duidelijk weten aan de assistente, zodat zij een inschatting kan maken qua tijdsduur.

Doktersassistenten

Bij voorkeur op maandag, dinsdag of donderdag. Op donderdag kan het alleen in de middag van 13.30 tot 14.30 uur. Andere tijden in overleg.

Doktersassistentes kunnen zelfstandig injecties toedienen, uitstrijkje maken, hechtingen verwijderen en oren uitspuiten. In opdracht van de huisartsen kunnen zij hartfilmpjes maken, gehooronderzoeken en bloedvatonderzoeken doen.

Diabetes Mellitus

Praktijkondersteuner Talisha de Rouw doet op vrijdag van 8.00-16.30 uur spreekuur voor diabetes mellitus patiënten. Via de assistente kunt u een afspraak bij haar inplannen. 

Controles

De praktijkondersteuner diabetes voert de controles uit bij alle diabetes mellitus patiënten (type 2). Eén keer per jaar prikt u uitgebreid bloed en levert u urine in, dit is de jaarcontrole. De andere controles noemen we kwartaalcontroles. Afhankelijk van uw situatie zal u 1 tot 4 keer per jaar op controle komen. 

Het spreekuur

Op het spreekuur bij de praktijkondersteuner wordt het volgende besproken en gecontroleerd: uw leefstijl, de bloeduitslagen, uw bloeddruk, gewicht, conditie van uw voeten, ogen controle en medicatie. 1x per jaar komt u hiervoor bij de huisarts.

Op basis van uw vragen en situatie kan er voorlichting gegeven worden over ziekte en behandeling. 

Ketenzorg

Voor de inhoud, aansturing en kwaliteitscontrole zijn wij aangesloten bij Onze Huisartsen. De praktijkverpleegkundige maakt gebruik van het elektronisch medisch dossier, zij heeft beroepsgeheim. De praktijkondersteuner werkt onder verantwoordelijkheid van de huisarts.

Samenwerking

De praktijkondersteuner werkt samen met de huisarts met diverse disciplines. U kunt doorverwezen worden naar de diëtiste, leefstijlcoach en de podotherapeut. Tevens werken we samen met de apothekers en fysiotherapeuten.

Astma/COPD

Spreekuur praktijkverpleegkundige voor astma/COPD patiënten (Jolanda Zaaijer): dinsdag van 12.30-16.30 uur en vrijdag van 8.00-16.30 uur.

Voor de inhoud, aansturing en kwaliteitscontrole zijn wij aangesloten bij Huisartsen Ketenzorg Arnhem. Jaarlijks wordt aandacht aan uw klachten, longfunctiemeting, medicatie gebruik en rookgedrag gegeven. De praktijkverpleegkundige maakt gebruik van het elektronisch medisch dossier, zij heeft beroepsgeheim.

VRM (vasculair risicomanagement)

Spreekuur praktijkverpleegkundige hoge bloeddruk etc (Jolanda Zaaijer): dinsdag van 12.30-16.30 uur en vrijdag van 8.00-16.30 uur.

Voor het begeleiden, aanpassen leefstijl, instellen medicatie bij patiënten met hypertensie en hypercholesterolaemie is er  een spreekuur Vasculair Risico Management (VRM) ingesteld.

Er is een protocol voor opsporing en behandeling van patiënten met een verhoogd risico op het krijgen van hart/vaatziektes. Bij alle patiënten die door Jolanda Zaaijer gezien worden wordt een VR-profiel opgesteld en schriftelijk voor de patiënt vastgelegd en met hem/haar besproken. Eventuele begeleiding bij verandering van leefstijl worden gegeven. Uitleg over medicatie wordt gegeven.

Bij de preventieve zorg voor patiënten met een verhoogde kans op hart- of vaatziekten  werken wij nauw samen in de ketenzorg Vasculair Risicomanagement met andere zorgverleners als diëtist, fysiotherapeut en specialist. Onze praktijk is daarvoor aangesloten bij de Zorggroep Huisartsenzorg regio Arnhem. De behandeling zelf verandert niet maar patiënten kunnen, indien gewenst, hun eigen gegevens via de computer thuis inzien.

De praktijkverpleegkundige maakt gebruik van het elektronisch medisch dossier, zij heeft beroepsgeheim.

Praktijkondersteuner GGZ

De praktijkondersteuner GGZ (geestelijke gezondheidszorg) biedt mentale ondersteuning direct en dichtbij. De praktijkondersteuner GGZ is er voor iedereen die kampt met psychische problemen, of het risico loopt op deze problemen. Dat geldt ook voor mensen die eerder zijn behandeld en tijdelijk extra ondersteuning nodig hebben. De praktijkondersteuner GGZ begeleidt u samen met de huisarts bij psychische klachten, kan snel toegankelijk zijn en het valt in het basispakket van uw zorgverzekering.

In onze praktijk is hiervoor Anouk Ketelaar (psychologe) werkzaam. Zij biedt o.a. hulp bij depressieve klachten, angst gevoelens, onzekerheid, onverklaarde lichamelijke klachten, rouw en verlies.  Voordelen voor u: geen wachtlijst, uw huisarts blijft nauw betrokken, eigenkracht is uitgangspunt bij behandeling, snelle doorverwijzing als dat nodig is.

Anouk Ketelaar houdt spreekuur op dinsdag, woensdag en donderdag en vrijdag, op sommige momenten is haar werkkamer in de buur-praktijk. Een afspraak voor dit spreekuur kan via de praktijkassistente gemaakt worden.

Urineonderzoek

Bij klachten van blaasontsteking kunt u ochtendurine tussen 8.00 en 10.00 uur inleveren bij de assistente. Tussen 12.00 en 14.00 uur kunt u vervolgens bellen voor de uitslag.

Uitstrijkjes

Voor uitstrijkjes in het kader van het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker kunt u een afspraak  maken bij de assistente op het spreekuur  op maandag 10.00-12.00 of 13.30-16.30 uur. Neemt u de oproepbrief met stickers mee.
Indien deze tijden niet uit komen kunt u ook een afspraak bij een van de artsen maken.

De uitslag van het onderzoek ontvangt u binnen 3 weken schriftelijk thuis.

Wrattenspreekuur

Wij beschikken continu over een voorraad vloeibare stikstof in de praktijk waardoor er geen apart wratten spreekuur meer nodig is. Voor wratten maakt u een gewone afspraak op het spreekuur van de huisarts of bij de doktersassistente.

Keuringen

  • Rijbewijskeuringen: binnen Elst is de afspraak dat wij géén eigen patiënten keuren, maar wel open staan voor elkaars patiënten.
  • www.sportzorg.nl  voor adressen en informatie. Vind hier een adres.
  • sportmedisch centrum Papendal: www.smcp.nl telefoon 088-0881300
  • sportmedisch duikonderzoek:  www.duikkeuring.nl telefoon 030 225 24 98